Vrijblijvend consult?

Ooglidcorrectie

Onze ogen zijn het meest expressieve element van ons gezicht. Ze geven onze gemoedstoestand weer. En vormen als het ware een zwijgende vorm van communicatie. Daarom is het voor veel mensen belangrijk om zo lang mogelijk een jonge en fris ogende blik te kunnen behouden. Daarnaast kan het zijn dat er sprake is van teveel huidoverschot van de boven oogleden dat kan leiden tot het hebben van vermoeide ogen. In beide gevallen staan hiervoor operatieve behandelingen ter beschikking.

Bij de operatie wordt een snee in de plooi van het boven ooglid gemaakt. Het huidoverschot, al dan niet gecombineerd met overtollig vet en/of spierweefsel, kan nu weggehaald worden. Het sneetje wordt vervolgens gehecht met een onderhuidse, fijne hechting. Bij mensen die veelal lateraal, buitenkant oogleden, overtollige huid hebben waardoor een droevige blik ontstaat wordt een specifieke techniek toegepast voor een langduriger resultaat.

Bij een onder ooglidcorrectie wordt de snee onder de oogharen van de onder oogleden gemaakt met een uitbreiding naar de buitenste ooghoek. De huid wordt gelift, eventueel overtollige vet verwijderd of verplaatst, wangvet gelift, de spier gesuspendeerd en het huidoverschot weggehaald. De huid wordt naar de zijkant toe strakgetrokken en gehecht.

Bij een hangende huidplooi lager gesitueerd richting wang wordt een andere techniek toegepast om een gewenst resultaat te bereiken.

Ook kan een correctie plaats vinden door middel van een minimale incisie waarbij de spier van het ooglid met een oplosbaar hechtingsdraadje op het botvlies van de oogkas wordt gesuspendeerd en overtollige huid verwijderd om een mooi strak effect te geven.

Tijdens het consult wordt besproken welke stappen ondernomen zullen worden
Tevens krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw klachten en wensen te bespreken. De arts onderzoekt het betreffende gebied en bepaalt aan de hand daarvan de juiste behandelmethode om het mooiste resultaat te bereiken.
Daarna legt hij u uit wat de ingreep inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

Consulten zijn vrijblijvend en kosteloos.