Vrijblijvend consult?

Croton Oil Peeling

Er zijn verschillende soorten peelings. Een oppervlakkige peeling worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zon beschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Een matig diepe en diepe peeling wordt toegepast voor de verbetering van sterk zon beschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Een oppervlakkige peeling kan als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. De croton oil peeling vindt niet plaats gedurende de zomermaanden!

Werkwijze

De huid wordt gedesinfecteerd met een alcohol-oplossing. Een lokale verdoving wordt toegepast. Een phenol laag wordt aangebracht. Vervolgens de croton oil in verschillende sterktes op de te behandelen huiddelen. De inwerktijd varieert afhankelijk van de aandoening, de reactie van de huid en het gebruikte middel voor de peeling zoals bijvoorbeeld trichloorazijnzuur (TCA) of croton oil. Nadien wordt een crème op de huid aangebracht. De eerste week is er dagelijks contact zijn met de cliënt. Tevens krijgt u een dagboek van een cliënt die de croton oil peeling heeft ondergaan.

Na de peeling

Thuis gebruikt u de eerste twee weken een zalf of crème om er voor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. Drs. Michail die de behandeling uitvoert informeert u hierover. Tenzij anders is afgesproken reinigt u de huid ’s morgens en ’s avonds met lauw water. Dep uw huid zorgvuldig droog. Gebruik geen reinigingsproducten, scrubcrème, peeling, masker tot wanneer de huid niet meer rood is en weer normaal uit ziet. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende de eerste 4 maanden niet in de zon zitten en ook niet onder een zonnebank. Gebruik dagelijks (ook in de winter) een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie ontstaat. 

Hoe reageert de huid op de behandeling

Extreme zwelling ontstaat de eerste dag na de behandeling. Deze zwelling is na een dag of 5 volledig verdwenen. De bovenste huidlaag laat los waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaats korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. De huid kan wat bruin kleuren en wat vervellen. Ook kan er soms wat jeuk ontstaan. Er ontstaat een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit in een aantal weken weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende maanden een roze kleur zichtbaar blijven. 

Risico’s en complicaties

Bij een peeling is er mogelijk een risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie van de huid te verkleinen is het belangrijk dat u de huid, in de eerste maanden na de peeling, niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.