Halsliposuctie

Behandeling
Voor de ingreep zal de arts de te behandelen gebieden nauwkeurig aftekenen en worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Met een fijne canule wordt de verdovingsvloeistof ingebracht. Vet wordt verwijderd zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Huid van de hals en kaaklijn wordt gelift.Een elastische bandage blijft minimaal een week aan. De duur van een ingreep varieert tussen één tot twee uur.

Na de ingreep
Na de behandeling worden de kleine incisies afgedekt met een doorzichtige hechtpleister. Na een week worden de pleisters verwijderd tijdens de eerste controle. De incisies zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven. U zult na de behandeling nog tot de volgende ochtend last hebben van lekken van wondvocht . Na de behandeling kunt u gewoon naar huis maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel
Voor het ongemak na de behandeling, veroorzaakt door de bloeduitstortingen en de stijfheid, volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol. Het behandelde gebied is de eerste week gevoelig. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk,

Resultaten halsliposuctie[
Direct na de behandeling ziet u weinig verschil met de oude situatie. Het behandelde gebied is gezwollen. Na enkele dagen is al een mooie verbetering van de vormen van het lichaam te zien. Het duurt vaak vier weken voordat de zwelling is weggetrokken en de eerste resultaten zichtbaar zijn.
Het definitieve resultaat kan pas na drie tot zes maanden worden beoordeeld. In die periode trekt de huid weer helemaal strak.
Na drie maanden komt u op eindcontrole waarbij eindfoto’s worden gemaakt.