Wat is Belotero?

Belotero® is een injecteerbare gel op basis van hyaluronzuur. De gepatenteerde gel van zorgt voor optimale integratie in de huid. Het Belotero® gamma bestaat uit 7 verschillende fillers. Uw arts zal u vertellen welke filler voor u het meest geschikt is.

Door veroudering en externe factoren ontstaan rimpels en plooien in ons gezicht, we onderscheiden de volgende soorten rimpels: Statische rimpels en plooien: ontstaan door volumeverlies en vermindering in de kwaliteit van de huid, deze rimpels zijn mild en oppervlakkig aan het begin van het verouderingsproces en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt. Dynamische rimpels of mimiekrimpels: ontstaan door verandering in de spieractiviteit.

Neus-lippenplooien

De plooien tussen neus en mondhoeken, de neus-lippenplooien of ook wel lachrimpels genoemd, zijn vaak de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. Door constante spieractiviteiten zoals lachen en praten worden deze rimpels dieper.

Verticale liplijnen

Boven de lippen kunnen als gevolg van veel activiteit van de mond fijne lijntjes ontstaan, deze worden ook wel de verticale liplijnen genoemd.

Lippen

De lippen worden dunner en meer getekend naarmate we ouder worden.

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de lijnen die vanaf de mondhoeken naar de kin lopen. Ook deze kunnen op vrij jonge leeftijd ontstaan en zorgen vaak voor een droevige blik.

Jukbeenderen

Een belangrijke verandering treedt op ter hoogte van de jukbeenderen. Deze zone is met name onderhevig aan volumeverlies. Door volumeverlies ter hoogte van de jukbeenderen ontstaan vaak ook rimpels en plooien aan de onderkant van het gezicht (bijvoorbeeld de neus-lippenplooien).

Voorbeelden